Babos-baconös burgonyasaláta
Majonézes burgonyasalátát sokféleképpen lehet készíteni, ezt a verzió is érdemes kipróbálni! Amit ne spóroljunk ki belőle, az a jó minőségű salátakrumpli!
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg salátaburgonya (kifliburgonya)
- só
- 12 dkg kockázott bacon
- 15 dkg majonéz
- őrölt fekete bors
- 1 nagy vagy 2 közepes fej lila hagyma
- 1 konzerv (24 dkg töltőtömeg) cannellini bab
- snidling
Elkészítés
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, bő, sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, hagyjuk kezelhető hőmérsékletűre hűlni, ekkor meghámozzuk, karikákra vágjuk és egy nagyobb tálba szórjuk.
Közben a bacont egy serpenyőben zsírjára sütjük, szedőkanállal kivesszük, a burgonyához adjuk. A visszamaradt zsiradékot összekeverjük a majonézzel, majd óvatosan a még meleg krumplihoz és baconhöz forgatjuk. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt salátához hozzáadjuk a megpucolt, felcsíkozott lila hagymát és a lecsepegtetett babot. Aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: