Főzés nélküli hamis túrógombóc
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
A hamis túrógombóc nagy kedvenc a diétázók körében, hiszen a hagyományos ízeket idézi, rosttartalma miatt mégis laktató és magas fehérjetartalmú egészséges édesség. Az egyetlen probléma a diétás túrógombócokkal, hogy hajlamosak szétfőni. Most a hagyományos túrógombóc készítési módszerénél egyszerűbb receptet mutatok, amit nem kell kifőzni, így esélye sincs szétesni, és a nyári nagy melegben is nagyon praktikus.
Hozzávalók
kb. 15 db túrógombóchoz- 3 dl 1,5%-os tej
- 8 dkg zabkorpa
- 25 dkg félzsíros túró
- 8 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 10 dkg zabkorpa + 3 evőkanál (30 g) kókuszolaj a forgatáshoz
Elkészítés
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabkorpát, és kevergetve sűrűre főzzük. Ha megfőtt, hozzákeverjük az édesítőt, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a zabkorpát a kókuszolajon aranysárgára pirítjuk. A kihűlt tejes zabkorpához hozzákeverjük a túrót, majd vizes kézzel kb. teniszlabda méretű gombócokat gyúrunk belőle, amiket a pirított zabkorpába forgatunk.
Ízlés szerint édesítőszerrel elkevert natúr joghurttal vagy cukormentes lekvárral fogyasztjuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: