NEMO Fish&Chips&Salad Bar, Budapest
Ugyan a főfogás még inkább Chips & Fish, ami az arányokat illeti, de majd kialakul ez is – nyugtázzuk a névadó étel arányait, amint elénk kerül. Előtte azonban jólesően jegyezzük még azt is, hogy milyen letisztult, egyszerű stílusú a tér, mennyire vidám a sok kék, és rugalmas az asztalok kialakítása, összetolás, szétszedés megy egy pillanat alatt, attól függően, hogy milyen kiszerelésben érkezünk. Bár lehetetlennek tűnik, de egy vagány kis műanyagmotoros bölcsis simán elgurulgatott a hátsó szekcióban anélkül, hogy pincér, vendég vagy tányér borult volna.
Nemzetközi vizek
Ma már lehetetlen úgy rámenni az utcainak nevezett (bár gyakran kicsit félreértett) ételekre, hogy melléjük ne kínálna a vendéglátós kézműves magyar söröket és gondosan válogatott borokat, tehát e téren megnyugodhatunk. A tintahal, a garnéla, a lazac és a polip az étlapon más iskolát jelez, mint mondjuk a Halkakas, ahol büszkén hirdetik a hazai beszállítót és annak hazai halait. Így abban a remek helyzetben vagyunk, hogy nemcsak Buda és Pest, hanem a hazai es a nemzetközi halmezőnyből is választhatunk. Félidőben térfélcsere!