Cézár saláta
Adásban volt: 2013. October 1.
A recepthez tartozó videó
A világ egyik legismertebb salátája a Cézár, amit sajnos csak kevés helyen készítenek az eredeti recept szerint, pedig úgy az igazi, ha szardellával készül.
2016. July 21.
Hozzávalók
2-4 adag- római saláta
- 1 tojás
- 2 szardellafilé
- dijoni mustár
- citrom
- fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 2 szelet kenyér
- 5 dkg parmezán
Elkészítés
A fokhagymás kruton elkészítéséhez egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdet, amit csak szétnyomunk, és a ebben a fokhagymás olajban pirítjuk meg a kenyérkockákat.
Az öntethez a tojást rövid időre hőkezeljük, azaz 1-2 percre forrásbn lévő vízbe merítjük.
Hideg vízben lehűtjük, majd feltörjük. A tojást elkeverjük egy teáskanálnyi mustárral, fél citrom levével, és végül az apróra vágott szardellával.
Sózzuk – de csak óvatosan, mert a szardella sós – és borsozzuk.
Lassan belecsorgatjuk az öntetbe a négy evőkanálnyi olívaolajat.
A római saláta leveleit tépkedjük darabokra, és keverjük össze az öntettel, szórjuk meg a reszelt parmezánnal és forgassuk össze a salátával és a fokhagymás kenyér kockákkal, amiből a tetejére is tartsunk meg párat, és azonnal tálaljuk.
Hideg vízben lehűtjük, majd feltörjük. A tojást elkeverjük egy teáskanálnyi mustárral,
Sózzuk – de csak óvatosan, mert a szardella sós – és borsozzuk.
Lassan belecsorgatjuk az öntetbe a négy evőkanálnyi olívaolajat.
A római saláta leveleit tépkedjük darabokra, és keverjük össze az öntettel, szórjuk meg a reszelt parmezánnal és forgassuk össze a salátával és a fokhagymás kenyér kockákkal, amiből a tetejére is tartsunk meg párat, és azonnal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal