Fejtett babsaláta sült kápia paprikával
Adásban volt: 2013. September 16.
A recepthez tartozó videó
A leginkább bablevesbe és babfőzelékben használt fejtett bab, a sült kápia paprika, a szárzeller és a zöldbab tökéletes találkozása egy salátában.
2014. October 15.
Hozzávalók
- 3 piros kápia paprika
- 30 dkg főtt fejtett bab - akár többféle
- 30 dkg zöld és sárga zöldbab vegyesen
- 1 lila hagyma
- olívaolaj
- borecet
- mustár
- só
- petrezselyem
- snidling
- szárzeller
Elkészítés
A paprikákat előre megsütjük és a fejtett babokat megfőzzük. A zöldbabokat 5-6 percre forró vízbe tesszük, és roppanósra főzzük. Összeállítjuk a vinaigrette öntetet. Két evőkanál borecethez adunk egy kis sót, egy teáskanálnyi csípős mustárt és hat evőkanálnyi olívaolajat csurgatunk hozzá és összekeverjük. A fejtett babokhoz hozzáadjuk a kis kockákra vágott szárzellert, a feldarabolt sült paprikát, az apróra vágott lilahagymát és a leszűrt zöldbabot. Átkeverjük az öntettel, és hozzáadjuk a snidlinget és a petrezselymet, és egy maroknyit a ropogós hagymából, amit tálaláskor is rászórunk a tetejére.
Megosztom barátaimmal