Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Adásban volt: 2013. September 11.
A recepthez tartozó videó
Kiadós reggeli kell? A szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyu kitűnő választás és csak egy picivel kell korábban kelnünk, hogy meglepjük vele a családot egy dolgos hétköznap reggelén.
2016. July 13.

Hozzávalók

  • 1 réteslap
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg juhtúró
  • fokhagyma
  • 2 tojássárgája
  • szezámmag

  • bors

Elkészítés

A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és 16 egyforma négyzetre vágjuk. Az egyik sarkába kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd szabályos háromszögekre hajtogatjuk őket. A batyukat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és 200 C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Harira – marokkói paradicsomleves

Harira – marokkói paradicsomleves

Ha már unjuk a szokásos hétvégi ebédeket, dobjuk fel ezzel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!