Marokkói juhtúrós rétesháromszög
Adásban volt: 2013. September 11.
A recepthez tartozó videó
Kiadós reggeli kell? A szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyu kitűnő választás és csak egy picivel kell korábban kelnünk, hogy meglepjük vele a családot egy dolgos hétköznap reggelén.
2016. July 13.
Hozzávalók
- 1 réteslap
- 10 dkg vaj
- 20 dkg juhtúró
- fokhagyma
- 2 tojássárgája
- szezámmag
- só
- bors
Elkészítés
A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és 16 egyforma négyzetre vágjuk. Az egyik sarkába kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd szabályos háromszögekre hajtogatjuk őket. A batyukat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és 200 C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
Megosztom barátaimmal