Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukkinipörkölt

Színes és finom, ráadásul kalóriaszegény.
2019. April 24.

A cukkini a magas víz- és alacsony kalóriatartalma miatt a diétázok egyik „jolly jokere”, amiből percek alatt isteni zöldségpörkölt készíthető.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 12 dkg köles
  • himalája só
  • 1 ek. adalékanyag-mentes ételízesítő
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 ek. őrölt füstölt paprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 db cukkini

Elkészítés

A kölest alaposan átmossuk, háromszoros mennyiségű sós, forró vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd megszórjuk ételízesítővel.

A vöröshagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk apróra. Egy evőkanál felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Megszórjuk a füstölt paprikával, ízlés szerint himalája sóval és borssal. Amint párolódni kezd a paradicsom, hozzáadjuk az alaposan megmosott és felkockázott cukkinit is, és fedő alatt hagyjuk levet engedni. Körülbelül 15 percig főzzük. Eközben ha szükséges, fél deciliterenként vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékmennyiséget.

Az elkészült cukkinipörköltet a puhára főtt kölesen tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!