Burgonya „pizza"
Mostanában sokan egészségtelenként bélyegzik meg a burgonyafogyasztást, pedig mindössze az elkészítési mód és a többi hozzávaló szabja meg a végeredményt. Zsiradék nélkül, sütőben készítve, zöldségekkel és házi paradicsomszósszal kítűnő választás lehet.
Hozzávalók
2 adaghoz- 50 dkg sárga burgonya
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1/2 fej vöröshagyama
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- Friss bazsalikom
- Himalája só
- Őrölt bors
- Csiperkegomba
- Cukkini
- Zsírszegény mozzarella sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200ᵒC-ra.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és félbe vágjuk. Sütőpapíral bélelt tepsibe helyezzük a vágott féllel lefelé, majd az előmelegített sütőeben 15 percig sütjük.
Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. Egy lábasban kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshgymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, néhány levél felaprított bazsalikomlevet és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Alacsony lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük.
A majdnem átsült burgonyákat kivesszük a sütőből, megkenjük egy-egy evőkanálnyi bazsalikomos paradicsomszósszal, majd feltétként néhány szelet csiperkegombát, cukkinit, paradicsomot és mozzarella sajtot helyezünk rájuk. Visszatesszük a sütőbe és további 12 percig sütjük.
Melegen, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.