Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Íme egy gyors, fehérjében gazdag, laktató ebéd

Tészta zöldborsós pesztóval
2017. May 29.

Hozzávalók

  • a pesztóhoz:
  • 95 g bazsalikom
  • 30 g petrezselyem
  • 126 g zöldborsó (ha fagyasztottat használunk, előtte engedjük fel)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 33 g pirított fenyőmag (plusz egy kevés a tálaláshoz)
  • 1 citrom leve (30 ml)
  • 20 g parmezán
  • tengeri só ízlés szerint
  • 60 ml olíva olaj
  • a tésztához:
  • 283 g tészta
  • 15 ml olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 28 g szárított paradicsom
  • 1 csésze rukkola

Elkészítés

Egy nagy lábas ¾-ét töltsük fel vízzel, sózzuk meg, majd forraljuk fel.

Közben készítsük el a pesztót: Egy konyhai robotgépbe tegyük bele a bazsalikomot, petrezselymet, zöldborsót, fokhagymát, fenyőmagot, citromlevet, parmezánt és sót, majd dolgozzuk össze. Keverés közben öntsük hozzá az olíva olajat. Kaparjuk le a tál oldalát, és keverjük krémes állagúvá a pesztót.

Ha felforrt a víz, főzzük ki benne a tésztát – nem kell túl puhára főzni. Öntsük le a tésztavizet, tegyük félre.

Ha megszáradt a tészta, melegítsünk fel egy nagy serpenyőt. Öntsük bele az olíva olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot. 1-2 percig főzzük (a hagyma még ne barnuljon meg). Kapcsoljuk le a gázt, adjuk a tésztát a serpenyőbe és keverjük át alaposan. Keverjük hozzá a pesztó ¾-ét és a rukkolát.

Tálaljuk melegen a maradék pesztóval, pirított fenyőmagokkal, reszelt sajttal és petrezselyemmel.

forrás: minimalistbaker.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!