Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ismerős alapanyag, újszerű ízvilág: Debreceni kolbász spanyolosan

2017. January 14.

Egy kedves barcelonai szakács ismerősöm inspirálta ezt a receptet, ugyanis ő hívta fel a figyelmemet arra, hogy a közkedvelt debreceni párosunk jellegét tekintve emlékeztet arra a spanyol chorizora, melyet vörös- vagy fehérborban, esetleg ciderben megfőzve kínálnak tapasként Spanyolország szerte.

Én most a vörösboros változat mellett döntöttem. Elkészíteni roppant egyszerű, mégis egészen újszerű ízvilágot idézünk elő, csupa ismerős alapanyagból.

Hozzávalók

  • 4 db debreceni páros kolbász
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál méz
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A debreceniket egyszerűen megfőztem a borban, majd kiemelve a lábosból felszeleteltem, és a borhoz kevertem a mézet. Az így létrejövő mártást egészen sűrűre forraltam, majd hozzáadtam a kolbászkarikákat.

Tényleg ennyi… És nagyon jó!

20170112_204708

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás sajttekercs

Sonkás sajttekercs

Ez a sajttekercs nálunk hagyományos családi étel így télvíz idején, igazából nem is értem, hogy más évszakokban miért nem kerül elő. Pedig elkészíteni sem nagyon komplikált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!