A valaha volt egyik legjobb citromos sajttorta
Viszont ezt a változatot sütni kell
2016. December 15.
Hozzávalók
- 1 ½ csésze graham keksz morzsa
- ½ csésze kókuszreszelék
- 4 evőkanál sózatlan vaj, megolvasztva, és lehűtve
- 900g krémsajt (cream cheese)
- ¾ csésze kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- 1 csésze tejföl
- 4 nagy tojás
- 2 csomag instant citromos pudingpor
- Tejszínhab (elhagyható)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, ha sötét kapcsos tortaformát használunk, és 160 fokra, ha ezüstöt. Egy 22 centis formát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük félre.
- Keverjük össze a 1 ½ csésze Graham morzsát, a kókuszreszeléket és az olvasztott vajat, amíg a keverék egyenletesen nem lesz. Nyomkodjuk bele a sütőformánk aljába, és süssük 10 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni, amíg a torta többi részén dolgozunk.
- Kézi mixerrel verjük habosra a krémsajtot, a cukrot, a lisztet és a tejet. Kb. 2 perc közepes fokozaton. A tál oldaláról is húzzuk le a krémet. Adjuk hozzá a tejfölt, és alaposan keverjük össze.
- Vegyük lejjebb a fokozatot, és egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük hozzá. Ha ezen a ponton a tészta úgy néz ki, mint egy rántotta, akkor rendben van. Öntsük a krémet a megsült kekszmorzsára.
- Egy mély sütőtálat töltsünk meg vízzel, és tegyük a sütő aljára. Tegyük a sajttortát a sütő középső rácsára, és süssük 1 órán át, amíg a krém megduzzad, a szélei enyhén megbarnulnak és elválnak, de még remeg a közepe.
- Kapcsoljuk ki a sütőt. Résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk bent a sajttortát még egy órán át. Miután kivettük a sütőből, óvatosan futtassunk körbe rajta egy éles kést, mielőtt levesszük a tortaforma széleit. A hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órán, de akár egy éjszakán át is.
- Tálalás előtt a tejszínhabhoz adjunk 1 evőkanál reszelt citromhéjat, amikor éppen közepesen kemény a hab. Majd verjük kemény habbá. Figyeljünk, hogy ne verjük túl sokáig.
Megosztom barátaimmal