Vaníliás körtelekvár
Finom ajándék is lehet belőle
2016. December 9. - Egy nagy, vastag fenekű lábosban keverjük össze a körtét, a vaníliát é a cukrot. Közepes lángon főzzük addig, amíg a gyümölcsöt már könnyen szét lehet nyomni egy fakanállal. Botmixerrel pürésítsük majdnem teljesen simára, de előtte vegyük ki a vanília rudakat.
- Adjuk hozzá a pektin, és forraljuk fel. 5 percig hagyjuk forrni, hogy a pektin aktiválódjon, így lesz a lekvárnak tökéletes állaga.
- Töltsük meg az üvegeket, tekerjük rá a fedőket (Ha használat előtt egy kis lábosban, alacsony hőmérsékleten előmelegítjük a fedőket, jobban fognak zárni.)
- A megtöltött üvegeket 10 percre tegyük lobogóan forró vízbe. Majd vegyük ki az üvegeket, és tegyük a konyharuhával leterített konyhapultra. 2 órán keresztül hagyjuk hűlni. Majd ellenőrizzük, hogy jól zárnak-e a fedők: akkor jó, ha nem lehet benyomni a közepét.
http://foodinjars.com
Hozzávalók
- 8 csésze kockára vágott, puha, vékony héjú körte. Nem kell meghámozni.
- 2 vaníliarúd, kettévágva, a magok kikaparva
- 4 csésze cukor
- 1 csomag folyékony pektin
Elkészítés
Megosztom barátaimmal