Ezt a 4 élelmiszert fogyasszuk hetente
Télen sokszor érezhetjük úgy, hogy a testünk sóvárog a C-vitamin után. Ezért is érdemes sok citrusfélét fogyasztani. Akkor járunk a legjobban, ha nem múlik el úgy hét a téli időszakban, amikor ne ennénk kelkáposztát vagy édesburgonyát. Az édesburgonyát könnyű tárolni, sokáig eláll.
Jöjjön néhány finom tipp a téli hetekre!
Grapefruit
Próbáljuk ki a fűszeres pulykát avokádós-grapefruitos relish-sel. A fűszerektől finom kéreg sül a pulykára, a savanykás relish ügyesen ellenpontozza a hús fűszerességét.
Kelkáposzta
Kelkáposztaleves sertéshússal és fehérbabbal: a kelkáposztából, a fehérbabból és a sovány sertés szűzből gyorsan készíthetünk egy kiadós levest. A pirospaprikától kap egy kis spanyol ihletet, így friss kenyérrel és szeletelt manchego sajttal felülmúlhatatlan.
Narancs
Citrusos-gyömbéres sütemény fűszeres narancskompóttal: ez az olívaolajos sütemény készülhet narancs vagy citromlével, és kap még egy kis citrusos ízt a vele együtt tálalt fűszeres narancskompóttól is. Ez a sütemény másnap még finomabb, addigra az ízek még jobban összehangolódnak.
Édesburgonya
Fűszeres-sült édesburgonya: egyszerűen szórjuk meg ázsiai fűszerkeverékkel az édesburgonyát, majd tegyük be a sütőbe.