Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Vörös bársony (Red Velvet) süti

2016. December 3.

Hozzávalók

  • 1 ¼ csésze liszt
  • ½ csésze cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • ¼ teáskanál só
  • ½ csésze vaj
  • 1 evőkanál piros ételfesték
  • 85 g fehér csokoládé, apróra vágva
  • 1 ½ teáskanál margarin
  • cukorpehely

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sót. Kézzel vagy géppel keverjük a vajat és az ételfestéket a keverékhez, finom morzsás állagot kapunk. Kézzel dolgozzuk össze, és gyúrjuk, amíg sima nem lesz.

3. Vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Lisztezett, kerek kiszúróval szaggassuk ki.

4. Tegyük a sütiket, egymástól kb. 2 centire, egy száraz tepsire, és süssük 20-25 percig, amíg a közepe megszilárdul. Hagyjuk kihűlni.

5. Egy lábosban, kis lángon, olvasszuk meg a fehér csokit és a margarint, gyakran keverjük meg. A sütik szélét mártsuk bele az olvasztott csokiba, majd szórjuk meg a cukorpehellyel. Hagyjuk megszilárdulni.

6. Légmentesen lezárva, lefagyasztva, 3 hónapig is eláll.

 

Forrás: cleanandscentsible.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!