Vörös bársony (Red Velvet) süti
Hozzávalók
- 1 ¼ csésze liszt
- ½ csésze cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- ¼ teáskanál só
- ½ csésze vaj
- 1 evőkanál piros ételfesték
- 85 g fehér csokoládé, apróra vágva
- 1 ½ teáskanál margarin
- cukorpehely
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sót. Kézzel vagy géppel keverjük a vajat és az ételfestéket a keverékhez, finom morzsás állagot kapunk. Kézzel dolgozzuk össze, és gyúrjuk, amíg sima nem lesz.
3. Vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Lisztezett, kerek kiszúróval szaggassuk ki.
4. Tegyük a sütiket, egymástól kb. 2 centire, egy száraz tepsire, és süssük 20-25 percig, amíg a közepe megszilárdul. Hagyjuk kihűlni.
5. Egy lábosban, kis lángon, olvasszuk meg a fehér csokit és a margarint, gyakran keverjük meg. A sütik szélét mártsuk bele az olvasztott csokiba, majd szórjuk meg a cukorpehellyel. Hagyjuk megszilárdulni.
6. Légmentesen lezárva, lefagyasztva, 3 hónapig is eláll.
Forrás: cleanandscentsible.com