Saláta a rák ellen
Szerinted a saláták unalmasak? Gondold ezt át! Ez a saláta tele van tápláló összetevőkkel, hogy megdobja az energiaszintedet, tisztítsa a bőrödet, és erősen tartsa az immunrendszeredet. Tele van antioxidánsokkal, fehérjével és egészséges zsírral, így egy szuper tápláló kaja. Mi van benne?
Spenót:
Ez az alacsony kalóriatartalmú superfood tele van alapvető tápanyagokkal, melyek felelősek a tested egészségéért. Magas C-vitamintartalma miatt szerepet játszik a szervezet kollagén szintetizálásában, így elősegíti a körmök és a haj egészségét. Antioxidánsokban gazdag, mely csökkenti a vércukorszintet, megvédi a szervezeted a ráktól, mivel klorofill tartalma gátolja a vegyi anyagok rákkeltő hatását, káliumtartalma csökkenti a vérnyomást, a benne levő K-vitamin hozzájárul a csontok egészségéhez, magas rosttartalma pedig segíti az emésztést. A béta-karotin gazdag forrása, csökkenti az asztma kialakulásának kockázatát, a benne levő magnézium pedig erősíti az immunrendszert.
Avokádó:
Az avokádó tökéletes egészséges zsír, rengeteg jótékony hatással: segít egyensúlyban tartani a koleszterinszintedet, béta-karotint tartalmaz, így segíti a jobb látást, remek K-vitaminforrás, folsavtartalma miatt mely segít az agy egészségének megőrzésében, illetve csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát, illetve az emésztésre is pozitív hatással van.
Pekándió:
Ha célod, hogy megszabadulj néhány kilótól, kezd el a diétád pekándióval. Olyan zsírsavakkal vannak tele, melyek segítenek a súlyod szabályozásában. Antioxidánsokban gazdag, így megvédi a tested, elhárítja a különböző megbetegedéseket, a rákot és a fertőzéseket.
Gránátalma:
Csodálatos gyümölcs, mely egyszerre finom és egészséges. Antioxidánsai vírusellenes és daganatellenes tulajdonságokkal bírnak, segít fenntartani az egészséges vérkeringést, gyógyítja a gyomorbántalmakat, kezeli a cukorbetegséget és a rákot, enyhíti a torokfájást, csökkenti a gyulladásokat és tisztítja a bőrt.
És íme, egy szuper saláta, mely ötvözi ezeket a rendkívül egészséges ételeket:
Hozzávalók:
Salátához:
1 ½ csésze biospenót levele
½ avokádó darabokra vágva
1/3 csésze bio koktél paradicsom, félbe vágva
1/3 csésze bio szeder
1/3 csésze nyers pekándió
1/3 csésze gránátalma mag
Öntethez:
1 ek. avokádó olaj *
1 tk. almaecet
1 tk. balzsamecet
1 tk. friss citromlé
Tengeri só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük bele a saláta összes hozzávalóját, egy nagy befőttesüvegbe pedig az öntet hozzávalóit. Zárjuk le a befőttesüveg tetejét és addig rázzuk a tartalmát, míg minden összetevő el nem keveredik rendesen. Öntsd az elkészült dressinget a salátádra, majd jó alaposan kavard össze, hogy mindenhova jusson belőle.
forrás: www. http://theheartysoul.com/