Majoránnás pulykamáj hagymás szószban, baconos krumplipürével
Hozzávalók
- 1 kg pulykamáj
- 1 csokor majoránna
- pár szál kakukkfű
- 5 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 3 dl alaplé
- olívaolaj, só, bors
- 1 kg krumpli
- 10 dkg bacon
- 1 szál újhagyma
- 2 tk. magos mustár
- 5 dkg vaj
Elkészítés
1. A nagyobb darab májakat vágjuk félbe, az inakat szedjük ki. Szórjunk rá majoránnát, kakukkfüvet, borsot, fokhagymát és olívaolajat, majd tegyük hűtőbe min. egy órára.
2. Közben mossuk meg, majd kockázzuk fel a burgonyát, közepes mennyiségű vízben főzzük meg, adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót.
3. Egy felmelegített serpenyőbe tegyünk pár evőkanál kacsazsírt, a felaprózott hagymát szórjuk bele, tetszés szerint tegyünk bele pár csík zöldpaprikát.
4. Közben kockázzuk fel és pirítsuk meg a szalonnát, szórjuk meg apróra vágott újhagymával.
5. A bepácolt májat adjuk hozzá a karamellizált hagymához, hagyjuk pirulni, fedjük be és 10 percig hagyjuk puhulni. Egy kevés csirkealap levet öntsünk rá, hagyjuk állni a forró gőzben 5-10 percig.
6. A szalonnához adjunk két-három kanál magos mustárt, keverjük el.
7. Ha megpuhult a krumpli, öntsük le a levét, majd még melegében törjük össze és adjunk hozzá vajat.
8. A pirított szalonnát szórjuk bele a krumplipürébe.
9. Miután az elkészült ételt kimertük rakjunk hozzá egy kis majoránnát.