Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Majoránnás pulykamáj hagymás szószban, baconos krumplipürével

Adásban volt: 2016. October 13.
A recepthez tartozó videó
2016. October 13.

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamáj
  • 1 csokor majoránna
  • pár szál kakukkfű
  • 5 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 dl alaplé
  • olívaolaj, só, bors
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 1 szál újhagyma
  • 2 tk. magos mustár
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

1. A nagyobb darab májakat vágjuk félbe, az inakat szedjük ki. Szórjunk rá majoránnát, kakukkfüvet, borsot, fokhagymát és olívaolajat, majd tegyük hűtőbe min. egy órára.

2. Közben mossuk meg, majd kockázzuk fel a burgonyát, közepes mennyiségű vízben főzzük meg, adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót.

3. Egy felmelegített serpenyőbe tegyünk pár evőkanál kacsazsírt, a felaprózott hagymát szórjuk bele, tetszés szerint tegyünk bele pár csík zöldpaprikát.

4. Közben kockázzuk fel és pirítsuk meg a szalonnát, szórjuk meg apróra vágott újhagymával.

5. A bepácolt májat adjuk hozzá a karamellizált hagymához, hagyjuk pirulni, fedjük be és 10 percig hagyjuk puhulni. Egy kevés csirkealap levet öntsünk rá, hagyjuk állni a forró gőzben 5-10 percig.

6. A szalonnához adjunk két-három kanál magos mustárt, keverjük el.

7. Ha megpuhult a krumpli, öntsük le a levét, majd még melegében törjük össze és adjunk hozzá vajat.

8. A pirított szalonnát szórjuk bele a krumplipürébe.

9. Miután az elkészült ételt kimertük rakjunk hozzá egy kis majoránnát.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!