Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Spanyol pirított burgonyasaláta

2016. October 6.

Hozzávalók

3-4 személyre
  • 450g burgonya
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 ¼ teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 205 Celsius fokra.

2. Vágjuk a krumplikat felekre vagy negyedekre, és tegyük egy tálba.

3. Adjunk hozzá 2 evőkanál olívaolajat, ¾ teáskanál sót és az összes borsot. Keverjük össze, és egy rétegben öntsük egy tepsire. 40 perc alatt süssük meg, közben 2-szer forgassuk át.

4. Fontos, hogy aranybarnára süljenek.

5. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk lehűlni.

6. Egy tálban keverjük össze a ½ teáskanál sót, az 1 evőkanál olajat, a fokhagymát, a majonézt, a citromlevet és a mustárt.

7. Keverjük össze, és öntsük a kihűlt burgonyára.

 

Forrás: food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!