Grill reggeli
Hozzávalók
- 10 szelet nyers bacon
- 4 db tojás
- 1 pár debreceni
- 2 db gomba
- 2 szál újhagyma
- 2 db paradicsom
- 10 dkg szeletelt trappista sajt
Elkészítés
1. A gombakalapok felső részét bekarcoljuk, hogy könnyebben átjárja a só.
2. Egy kevés olajat, sóval és borssal összekeverünk, megforgatjuk benne a gombát és a grillsütőre helyezzük.
3. A paradicsomot félbe vágjuk, megforgatjuk a fűszeres olajban és a gombák mellé tesszük.
4. Az újhagymát a grillsütő (ha van összecsukható) rácsos részére helyezzük, így nem lesz olyan erős hagyma íze.
5. A debreceni kolbászt is bevagdossuk és a grillsütő már olajosabb részére rakjuk. Figyeljünk arra, hogy mindennek mindegyik oldala megpiruljon.
6. A sajtos pirítós elkészítéséhez egy szelet kenyér mind a két oldalát megkenjük vajjal, ráhelyezzük a sütőre a zöldségek és egy szelet sajt mellé.
7. A kenyér pirítatlan oldalát ráfordítjuk a sajtra és egy határozott mozdulattal felvesszük mind a kettőt a sütőről, ezzel kész a sajtos pirítós.
8. A szalonnát, ha nem szeretnénk, hogy nagyon zsíros legyen célszerű (ha van) a zárható részen sütni.
9. Amikor elkészültek a zöldségek, a grillt áttöröljük, hogy a majd ráhelyezett a tükörtojást ne kenje össze.
10. Figyeljünk arra, hogy a sütő ne legyen túl hideg, se túl meleg, mert könnyen elronthatjuk a tojást vele.
11. Miközben sül a tojás, megsózzuk, megborsozzuk. Ha már az alja kész és szeretjük, megfordíthatjuk egy pillanatra, hogy a másik oldalán, se legyen kocsonyás a fehérje.