Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres pirított tökmag

Salátákba és csirkés ételekhez kitűnően passzol. De önmagában, rágcsaként is nagyon finom és egészséges!
2016. September 20.

Hozzávalók

  • 1 csésze nyers tökmag, mosva és szárítva
  • 1 tk paprika (opcionális)
  • ¾ tk Cajun fűszerkeverék (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 2 löttyintésnyi Worcestershire szósz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 150 ° C-ra.

2. Fűszerezzük a tökmagot a paprikával, a Cajun keverékkel, a sóval.

3. Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a Worcestershire szószt, öntsük bele a magokat, keverjük jól össze.

4. Szórjuk szét a magokat egy tepsiben és süssük amíg jól megpirulnak, kb. 45 perc- 1 óra alatt.

5. A sütés/pirítás során többször is forgassuk át  a magokat.

  

Forrás: allrecipes.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!