Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val
Adásban volt: 2013. August 23.
Cékla, menta, bazsalikom, zeller, mazsola, kapribogyó egy tálban és még grillezett sajt is jön rá!
2016. February 15.
Hozzávalók
- 3 közepes méretű sült cékla
- olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 2-3 szárzeller, felszeletelve
- 2 ek mazsola
- 2 ek kapribogyó
- 4 ek balzsamecet
- 2 ek barna cukor
- só
- bors
- 2 doboz halloumi sajt
Elkészítés
A céklát megsütjük, és 1/2cm-es, egyforma kockákra vágjuk.
A felaprított hagymát egy lábosban, 3-4 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt zellert és a mazsolát, egy percig kevergetjük. Ekkor kerül bele a felkockázott cékla és a kapribogyó. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a cukrot. Erős lángon 4-5 percig főzzük, hogy az ecet ereje elpárologjon, a cukor felolvadjon, és szirupossá sűrűsödjön. A végén ízesíthetjük még egy kevés friss mentával, vagy bazsalikommal.
A halloumi sajtot felszeleteljük, majd leitatjuk róluk a nedvességet. A serpenyőt forróra hevítjük, és egy kevés olívaolajon pirosra sütjük a sajtszeletek mindkét oldalát.
Megosztom barátaimmal