Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!

Kovászos uborkás burgonyafőzelék

Adásban volt: 2013. July 16.
A recepthez tartozó videó
Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!
2016. June 6.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 liter alaplé

  • bors
  • 4 dl tejföl
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 6 közepes kovászos uborka
  • 2 csokor friss kapor
  • ízlés szerint ecet, cukor

Elkészítés

Az újkrumplit felkockázzuk, kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Keményítővel kikevert tejföllel szokásos módon behabarjuk.
A legvégén hozzáadjuk a felkockázott kovászos uborkát és a finomra aprított kaprot, ezzel már nem főzzük.
Ízlés szerint pici ecettel, és csipet cukorra ízesítjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült lazac

Sült lazac

Natúr sült lazac. Bármilyen körettel tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!