Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Hideg, paradicsomos gazpacho

Adásban volt: 2013. August 2.
A recepthez tartozó videó
Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.
2016. June 11.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 60 dkg érett paradicsom
  • 2 szelet (10dkg) fehér kenyér, héj nélkül
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk sherry ecet
  • 3 ek jó minőségű, gyümölcsös olívaolaj

  • víz
  • Tetejére: pármai jellegű vagy feketeerdő sonka

Elkészítés

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk.

A kenyér héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk. Egy nagy tálba tesszük a paradicsommal együtt. Tiszta kézzel összenyomkodjuk, hogy a paradicsom teljesen elkeveredjen a kenyérrel, és az magába szívja a levét. Fóliával letakarjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. Sózzuk, meghintjük csipet porcukorral, hozzáadunk egy gerezd lereszelt fokhagymát.

Robotgépbe tesszük, és magas fokozaton simára pürésítjük. Hozzáadjuk a sherry ecetet és az olívaolajat. Szükség szerinti mennyiségű, jeges vízzel hígítjuk.

Néhány órára behűtjük, jéghidegen tálaljuk. Előző nap is elkészíthető. Ha nagyon besűrűsödik, további vízzel hígítjuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg kefíres céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!