Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.

Epres pohárdesszert

Adásban volt: 2013. May 27.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.
2016. May 10.

Hozzávalók

4 adag
  • 3 ek eperlekvár
  • 1 vaníliarúd
  • 1 kis citrom
  • 50 dkg eper, felkockázva
  • 5 dl tejszín (30%-os zsírtartalmú),
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek kandírozott citromhéj
  • 4 kész habcsók

Elkészítés

Összekeverjük a felkockázott epret az eperlekvárral, a citromlével és a vaníliával.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
Majd összeállítjuk a desszertet: A tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk az eperrel, valamint az apró darabokra tört habcsókkal, végül a kandírozott citromhéjjal.
Poharakba (vagy egy nagy üvegtálba) töltjük, és a tetejét eperrel, habcsók-törettel díszítjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A szuperropogós omlós rántott csirke titka

Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!