Epres saláta juhsajttal
Adásban volt: 2013. May 27.
A recepthez tartozó videó
Talán meglepő, hogy a salátába egyszerre kerül eper és juhsajt, de aki kipróbálja, nem fogja megbánni!
2016. July 15.
Hozzávalók
4 adag- 25 dkg eper
- 1 dl olívaolaj
- 2 ek ecet (vagy balzsamecet)
- 1 ek citromlé
- 1,5 ek méz
- só
- bors
- 1 csomag szép, friss saláta (galambbegy, rukkola, vagy valami vegyes mesclun)
- 1 marék mandula
- 10 dkg kemény juhsajt, vagy kecskesajt
Elkészítés
Először elkészítjük az epres vinaigrette-et. Ehhez az epret pürésítjük, átpasszírozzuk – a magokat eltávolítjuk belőle.
A szokásos módon vinaigrette öntetet készítünk: az ecetet elkeverjük a sóval, a borssal, a mézzel, és a citromlével.
Hozzáadjuk az eperpürét, majd lassan belecsorgatjuk az olívaolajat, és opálosra simára keverjük.
Az öntetben megforgatjuk a friss salátát.
Tálaláskor a saláta tetejére rámorzsoljuk a juhsajtot, eperdarabokat teszünk rá, és megszórjuk pirított mandulával.
Megosztom barátaimmal