Hideg, azeri joghurtleves zöldfűszerekkel és csicseriborsóval
Adásban volt: 2013. June 27.
A recepthez tartozó videó
Gyors, hűsítő leves a forró nyári napokra.
2016. June 10.
Hozzávalók
2 adag- 3 dl natúr joghurt
- 3 dl víz, vagy hideg alaplé
- só
- bors
- ½ kígyóuborka, meghámozva, kimagozva
- 2 kovászos uborka
- 1 csokor (5 szál) újhagyma
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor kapor
- további zöldfűszerek ízlés szerint, pl. menta, koriander
- 1 doboz (400g) csicseriborsó
Elkészítés
A joghurtot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vizet vagy hideg alaplevet, hogy folyékony állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a felkockázott uborkákat, az újhagymát és a finomra aprított zöldfűszereket. Belekeverjük a csicseriborsót, de el is hagyhatjuk. Jégbehűtve tálaljuk. Meglocsolhatjuk a tetejét olívaolajjal.
Megosztom barátaimmal