Lebbencstészta "Puttanesca"
Adásban volt: 2013. June 6.
A recepthez tartozó videó
Tésztás egytálétel. Gyors, finom, olasz.
2016. February 10.
Hozzávalók
2-4 adag- 20 dkg lebbencstészta
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- chili pehely
- 4 szardellafilé
- 2 evőkanál kapribogyó
- 5 dkg fekete olívabogyó
- 3 szem paradicsom meghámozva, kimagozva
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A lebbencstésztát kicsit összetörjük, egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk és a szokásos módon megfőzzük. Amíg a tészta fő olívaolajon fokhagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a szardellát, amit egy kicsit szét is nyomunk, hogy szinte teljesen szétolvadjon a fokhagymás olajban. Beletesszük a leöblített kapribogyót, egy csipet chili pelyhet, és a friss, hámozott paradicsomot. Végül a fekete olajbogyó és egy csokor apróra vágott petrezselyem kerül bele, nem sózzuk, mert a szardella és a kapribogyó is elég sós. Az elkészült szószt összekeverjük a megfőtt tésztával, és frissen őrölt borssal megszórjuk.
Megosztom barátaimmal