Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A zöldborsóból bazsalikommal, petrezselyemmel, mandulával, parmezánnal és olívaolajjal készülő pesztó teszi különlegessé ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető tésztát.

Zöldborsópesztós penne pirított sonkával

Adásban volt: 2013. May 31.
A recepthez tartozó videó
A zöldborsóból bazsalikommal, petrezselyemmel, mandulával, parmezánnal és olívaolajjal készülő pesztó teszi különlegessé ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető tésztát.
2016. February 11.

Hozzávalók

2 adag
  • 30 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • diónyi vaj
  • 5 dkg pirított mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy csokor petrezselyem
  • fél csokor bazsalikom
  • 5 dkg parmezán
  • 1dl jó minőségű olívaolaj

  • bors
  • 15 dkg penne
  • 5 dkg levegőn szárított sonka

Elkészítés

A zöldborsót diónyi vajon megfuttatjuk.
A 2/3-át egy gerezd fokhagymával,  a pirított mandulával, egy nagy csokor petrezselyemmel, a bazsalikommal, a sajttal aprítógépbe töltjük, és annyi olívaolajt csurgatunk hozzá, hogy egynemű pesztót nem kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
A sonkát feldaraboljuk, és forró serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A pesztót összekeverjük a főtt tésztával, hozzáadjuk a maradék egész zöldborsót, megszórjuk sajtforgáccsal, friss bazsalikommal és a pirított sonkával.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!