Vegán „paprikás krumpli”
Hozzávalók
4 adag- 1/2 sütőtök
- 1 db édesburgonya
- 2 répa
- ½ fej lilakáposzta
- 1 lilahagyma
- ½ zacskó lencse
- koriander
- só
- bors
- pirospaprika
- római kömény
Elkészítés
A sütőtököt, a sárgarépát és az édesburgonyát felkockázzuk, és vízben puhára főzzük. Szintén külön megfőzzük a lencsét. Az olajon üvegesre dinszteljük a lilahagymát. Hozzáadjuk a római köményt és a pirospaprikát. Hozzáadjuk a káposztát és a római köményt, átkeverjük. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig pirítjuk. Hozzákeverjük a megfőtt, felkockázott édesburgonyát, sütőtököt és sárgarépát, végül a megfőtt lencsét. Tálaláskor snidlinget, újhagyma zöldet és/vagy friss koriandert szórunk rá.