Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vadragu leves

Adásban volt: 2014. február 21.
A recepthez tartozó videó
A tárkonnyal, citrommal ízesített tartalmas vadragu leves sok zöldséggel, gombával, zöldborsóval készül, és akár főételként is megállja a helyét.
2015. december 13.

Hozzávalók

4-6 fő
  • 1 vöröshagyma
  • 40 dkg vadhús
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 liter alaplé
  • 1 ek tárkony
  • só, bors
  • 1 citrom
  • 1 marék zöldborsó
  • 4-5 gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika

Elkészítés

A vöröshagymát, és fokhagymákat felaprítjuk, a vadhúst, a gombát, a fehérrépát, a sárgarépát pedig kockákra vágjuk.
A felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a húst és pároljuk.
Hozzáadjuk a tárkonyt és egy fél citromot belefacsarunk, majd a megmaradt, kifacsart citromot is beletesszük.
Amikor ez szaftot ereszt belekanalazzuk a fűszerpaprikát és a felaprított fokhagymákat, majd felöntjük az alaplével.
Ehhez a répákat adjuk hozzá először, majd amikor már majdnem megpuhultak, akkor a zöldborsót és a felvágott gombákat is beletesszük.
Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vadas főzelék gyökérzöldségekből

Vadas főzelék gyökérzöldségekből

A hideg időszakok visszatérő gondja, hogy lehet a szezonban kapható gyökérzöldségekből új főzeléket varázsolni. Ez a vadas ihletésű variáció kitűnő alternatíva.

Citromos csirkebecsinált leves

Kókusztejjel, korianderrel citrommal készül ez az ázsiai ihletésű tavaszi csirke becsinált leves, amit legalább annyira szeretni fog mindenki, mint a klasszikus változatot.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.