Vadragu leves
Adásban volt: 2014. February 21.
A recepthez tartozó videó
A tárkonnyal, citrommal ízesített tartalmas vadragu leves sok zöldséggel, gombával, zöldborsóval készül, és akár főételként is megállja a helyét.
2015. December 13.
Hozzávalók
4-6 fő- 1 vöröshagyma
- 40 dkg vadhús
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 liter alaplé
- 1 ek tárkony
- só, bors
- 1 citrom
- 1 marék zöldborsó
- 4-5 gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk fűszerpaprika
Elkészítés
A vöröshagymát, és fokhagymákat felaprítjuk, a vadhúst, a gombát, a fehérrépát, a sárgarépát pedig kockákra vágjuk.
A felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a húst és pároljuk.
Hozzáadjuk a tárkonyt és egy fél citromot belefacsarunk, majd a megmaradt, kifacsart citromot is beletesszük.
Amikor ez szaftot ereszt belekanalazzuk a fűszerpaprikát és a felaprított fokhagymákat, majd felöntjük az alaplével.
Ehhez a répákat adjuk hozzá először, majd amikor már majdnem megpuhultak, akkor a zöldborsót és a felvágott gombákat is beletesszük.
Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
Megosztom barátaimmal