Thai vöröslencse leves
Hozzávalók
- 2 szál sárgarépa
- 3-4 szál újhagyma
- 1 ek. thai vörös currypaszta
- 2 cm gyömbér
- 3 ek. olívaolaj
- 20 dkg vöröslencse
- 1,2 l zöldség alaplé
- 140 ml kókusztej
- 3 ek. vaj
- 4 fej gomba
- só, bors
Elkészítés
1. Pirítsuk üvegesre a felaprított újhagymát (csak a fehér részét) és a karikákra szeletelt sárgarépát az olívaolajon. Keverjünk hozzá 1-2 ek. vörös thai curry pasztát vagy curry port. Ezt addig kevergessük a tűzön, amíg érezzük a curry illatát.
2. Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, majd a vörös lencsét és alaposan keverjük el a curry-vel és a párolt zöldségekkel.
3. Ha jól eloszlattuk, öntsük rá a zöldség alaplevet (vagy vizet), és főzzük 20-25 percig, amíg a lencse puha nem lesz.
4. Turmixoljuk össze, majd melegítsük fel újra, ha szükséges.
5. Végül adjuk hozzá a kókusztejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6. A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon pirítsuk meg.