Tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel
Hozzávalók
4 adag- 10 dkg tarhonya
- 1 kávéskanál só
- 1 nagy cukkini felkockázva
- 1 közepes padlizsán, felkockázva
- 1 kaliforniai paprika piros
- 2 lilahagyma
- olívaolaj a sütéshez
- 4 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
- 12 szem fekete olívabogyó
- fél csokor menta, finomra aprítva
- fél csokor koriander, finomra aprítva
- fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
Elkészítés
A tarhonyát lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt, ettől szép színt kap a tarhonya.
Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük.
Bőven meglocsoljuk a zöldségeket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk őket az olajban.
Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük a megolajozott zöldségeket, lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben 220-230 C fokon 25-30 percig sütjük.
A megfőtt tarhonyát leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, római köménnyel, sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket és a felaprított zöldfűszereket.