Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Adásban volt: 2013. September 20.
A recepthez tartozó videó
Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.
2016. March 3.

Hozzávalók

  • 2 szép szelet csontos karaj
  • szójaszósz

  • bors
  • olaj
  • kínai ötfűszer keverék
  • 1 kg szilva
  • 1 alma
  • 2 vöröshagyma vagy salotta hagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg aszalt szilva
  • nádcukor vagy édesítő
  • balzsamecet
  • chili
  • gyömbér

  • bors

Elkészítés

Egy serpenyőt felforrósítunk. Közben a hússzeletekre csepegtetünk egy kis szója szószt, megszórjuk kínai ötfűszer keverékkel, sózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan, mert a szójaszósz is sós, ha van elég időnk, akkor állhat ebben a pácban minimum fél órát. Ha a serpenyő elég forró, egy kevés olajon megsütjük a hússzeleteket. Először mindkét oldalukat kérgesítjük, majd a hőt lejjebb vesszük és minkét oldalukat 5-5 percig sütjük.

 

A hagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon megdinszteljük, de nyugodtan karamellizálódhat is egy kicsit. A szilvákat kimagozzuk és feldaraboljuk, és hozzáadjuk a hagymához, egy kevés vízzel felöntjük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és ezt is hozzáadjuk, a feldarabolt aszalt szilvákkal együtt. Fűszerezzük frissen reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, chilivel, adjunk hozzá egy kis nádcukrot vagy édesítőt és végül a balzsamecetet. Vegyük lejjebb a hőt és 10-15 percig rotyogtassuk.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!