Rakott karfiol kolbászos morzsával és fokhagymás tejföllel
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl alaplé
- majoránna
- 1 db karfiol
- só
- bors
- 20 dkg főtt rizs
- 5 dl tejföl
- Fokhagymás tejföl:
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- Kolbászos morzsa:
- 5 dkg füstölt kolbász
- 3 dkg panko morzsa
Elkészítés
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, falatnyi darabokra vágjuk, és egy serpenyőben, forró olívaolajon körbepirítjuk.
Megsózzuk, és felöntjük az alaplével, amiben alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, puhára pároljuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a felaprított fokhagymát. Hozzáadjukk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával. A nagyobb húsdarabokat szétnyomkodjuk
Fokhagymás tejföl
Egy gerezd fokhagymát lereszelünk, összekeverjük a a felaprított snidlinggel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk.
Kolbászos morzsa
A finomra aprított kolbászdarabkákat egy forró serpenyőbe szórjuk, megszórjuk a panko morzsával, és szárazra pirítjuk.
Összeállítjuk az ételt: egy kerámia tálba rétegezzük a karfiolt, rá főtt rizst, majd a darált húsos ragut, végül bőven meglocsoljuk sós tejföllel. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, végén grill fokozatra kapcsolva a tetejét megpirítjuk.
Fokhagymás tejföllel és kolbászos morzsával tálaljuk.