Óvári szelet csirkemellből
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Mindegy, hogy épp életmódváltásban vagy, vagy egyszerűen csak diétázó vendégeket vársz, mindenképp nyerő ebéd lesz ez a fehérjedús gombás hús. A hagyományos recepthez képest sokkal kevesebb zsírt tartalmaz és a fehérjetartalma is magasabb a hagyományos óvári szeletnél. Köretként kínálhatsz mellé bulgurt, kuszkuszt vagy kevés olajjal, sütőben sült édesburgonyát friss salátával kísérve!
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg csirkemellfilé
- 50 dkg csiperkegomba
- 10 dkg magas hústartalmú csirkemell sonka
- 10 dkg light trappista sajt
- 5 evőkanál (kb. 5 dkg) olaj
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. 3 evőkanál olajat felforrósítunk, majd a csirkemellszeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, csak annyira, hogy kérget kapjanak, de ne süljenek át. Az elősütött csirkemellszeleteket egy tepsibe sorakoztatjuk.
Ugyanabba a serpenyőbe – amiben a csirkét sütöttük – beletesszük a maradék olajat, majd a felszeletelt, sóval és borssal ízesített gombát lesütjük benne úgy, hogy ne maradjon leve, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg a lepirított gomba hűl, minden szelet húsra teszünk egy fél vagy egész szelet (a szelet méretétől függően) csirkemellsonkát.
A kihűlt gombát összekeverjük a reszelt trappista sajttal és a csirkemellek tetejére halmozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Frissen, melegen a legfinomabb.
Ezt a receptet is próbáld ki: