Olasz fűszeres kolbász sült zöldségekkel
Hozzávalók
- 2 nagy sárgarépa
- 2 vörös burgonya
- 1 közepes cukkini
- 2 piros paprika
- 1 fej brokkoli
- 45 dkg kolbász
- Fűszerezés:
- bazsalikom, oregánó, petrezselyem, fokhagyma por (mindegyikből ½ ek.)
- hagymapor, kakukkfű (mindkettőből ½ tk.)
- 1/8 tk. pirospaprika (opcionális)
- 1/3 csésze reszelt parmezán (opcionális)
- 4,5 ek. olíva olaj
- opcionális: friss petrezselyem, só és bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral vagy fóliával, tegyük félre.
Hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra a répát. Mossuk meg (hámozás nem kötelező) a burgonyát, vágjuk kockára. Felezzük meg a cukkinit, karikázzuk fel. Szeleteljük fel a brokkolit. Magozzuk ki a paprikákat, vágjuk közepes szeletekre. Vékonyan karikázzuk fel a kolbászt.
Ha ezzel megvagyunk, rakjunk mindent egyenletesen a tepsibe.
Egy kis tálban keverjük össze az összes fűszert (a sajtot ne), sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd forgassuk át az olíva olajban. Ezt a keveréket csurgassuk rá a tepsi tartalmára, keverjük át.
Rakjuk a sütőbe 15 percre, majd vegyük ki, keverjük meg, és tegyük vissza további 10-20 percre.
Tálaljuk reszelt sajttal, friss petrezselyemmel, rizs vagy quinoa mellé.
forrás: chelseasmessyapron.com