Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Olasz fűszeres kolbász sült zöldségekkel

Rizs vagy quinoa mellé ideális, de magában is fogyasztható
2017. July 30.

Hozzávalók

  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 vörös burgonya
  • 1 közepes cukkini
  • 2 piros paprika
  • 1 fej brokkoli
  • 45 dkg kolbász
  • Fűszerezés:
  • bazsalikom, oregánó, petrezselyem, fokhagyma por (mindegyikből ½ ek.)
  • hagymapor, kakukkfű (mindkettőből ½ tk.)
  •  1/8 tk. pirospaprika (opcionális)
  • 1/3 csésze reszelt parmezán (opcionális)
  • 4,5 ek. olíva olaj
  • opcionális: friss petrezselyem, só és bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral vagy fóliával, tegyük félre.

Hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra a répát. Mossuk meg (hámozás nem kötelező) a burgonyát, vágjuk kockára. Felezzük meg a cukkinit, karikázzuk fel. Szeleteljük fel a brokkolit. Magozzuk ki a paprikákat, vágjuk közepes szeletekre.  Vékonyan karikázzuk fel a kolbászt.

Ha ezzel megvagyunk, rakjunk mindent egyenletesen a tepsibe.

Egy kis tálban keverjük össze az összes fűszert (a sajtot ne), sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd forgassuk át az olíva olajban. Ezt a keveréket csurgassuk rá a tepsi tartalmára, keverjük át.

Rakjuk a sütőbe 15 percre, majd vegyük ki, keverjük meg, és tegyük vissza további 10-20 percre.

Tálaljuk reszelt sajttal, friss petrezselyemmel, rizs vagy quinoa mellé.

 

forrás: chelseasmessyapron.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!