Nyárvégi könnyű tésztasaláta
Ina Garten a kertben is fellelhető zöldségeket vette alapul ehhez a könnyen elkészíthető egytálételhez
2017. August 29.
Hozzávalók
6 fő részére- 1/2 kg koktélparadicsom (félbe vágva)
- olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 18 nagy bazsalikomlevél (julienne-re vágva)
- ½ tk. pirospaprika
- kóser só
- ½ tk. őrölt fekete bors
- 45 dkg cérnametélt
- 1,5 csésze finoman reszelt parmezán
Elkészítés
Keverjük össze a paradicsomokat ½ csésze olíva olajjal, a fokhagymával, a bazsalikomlevelekkel, a pirospaprikával, a sóval és a borssal egy nagy tálban. Fedjük le celofánnal, majd hagyjuk 4 órát állni szobahőmérsékleten.
Tálalás előtt forraljunk fel egy lábasnyi vizet egy kevés olívaolajjal és 2 evőkanál sóval, majd adjuk hozzá a tésztát. Főzzük ki a tésztát a csomagon található instrukciók szerint, majd a paradicsomos feltéttel és reszelt sajttal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal