Narancsos, gesztenyés tiramisu
Hozzávalók
4-6 fő- 2 ek cukor
- 1 narancs leve
- 1 dl víz
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl tejszín (30%)
- 1 csomag babapiskóta
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- kakaópor
Elkészítés
Először elkészítjük a narancsos szirupot. A vizet és a cukrot összekeverjük a narancs levével és addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad.
A mascarponét és a cukrozott gesztenyemasszát 1 órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
A gesztenyemasszát 2 evőkanál tejszínnel simára keverjük és hozzáadjuk a mascarponet, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
Utána beleszórjuk a kandírozott narancsunk felét és összekeverjük.
Négy pohárba rétegeket képezünk: legalulra kerül az összetört babapiskóta, ezt leöntjük 2 evőkanálkanál narancsos cukorsziruppal, és erre jön a mascarponés krém. Ezt a sorrendet ismételve feltöltjük a poharakat.
A tetejét kakaóporral és kandírozott naranccsal díszítjük és tálalás előtt egy órára betesszük a hűtőbe.