Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A klasszikus olasz desszert, kicsit másképp. Narancs és kakaó is kerül a gesztenyés tiramisuba.

Narancsos, gesztenyés tiramisu

Adásban volt: 2014. January 23.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus olasz desszert, kicsit másképp. Narancs és kakaó is kerül a gesztenyés tiramisuba.
2016. January 16.

Hozzávalók

4-6 fő
  • 2 ek cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 dl víz
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1,5 dl tejszín (30%)
  • 1 csomag babapiskóta
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • kakaópor

Elkészítés

Először elkészítjük a narancsos szirupot. A vizet és a cukrot összekeverjük a narancs levével és addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad. 
A mascarponét és a cukrozott gesztenyemasszát 1 órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
A gesztenyemasszát 2 evőkanál tejszínnel simára keverjük és hozzáadjuk a mascarponet, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
Utána beleszórjuk a kandírozott narancsunk felét és összekeverjük.
Négy pohárba rétegeket képezünk: legalulra kerül az összetört babapiskóta, ezt leöntjük 2 evőkanálkanál narancsos cukorsziruppal, és erre jön a mascarponés krém. Ezt a sorrendet ismételve feltöltjük a poharakat.
A tetejét kakaóporral és kandírozott naranccsal díszítjük és tálalás előtt egy órára betesszük a hűtőbe.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!