Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mustáros tokány

Adásban volt: 2016. September 23.
A recepthez tartozó videó
2016. September 23.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 20 dkg gomba
  • 2 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kacsazsír
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag tészta
  • babérlevél

Elkészítés

1. 1 kanál kacsazsírt hevítünk, beletesszük a hagymát és a csíkokra vágott lapockát és a gombát. Magas hőmérsékleten pirítjuk.

2. Beledobjuk a fokhagymagerezdeket egyben, egy kicsit megroppantva. Ekkor szabad csak megsózni. és a magyaros leves alapjából (amiben a bordaporc főtt) 2 kanállal rámerünk.

3. Amikor már megpuhult a hús, a csíkokra vágott savanyú uborkát felcsíkozzuk, és tejföllel együtt hozzáadjuk. (ha túl savanyú lenne, tegyünk bele 1 kk cukrot)

4. Közben a tésztát feltesszük főzni.

5. Tálaláskor kaprot tehetünk a tetejére.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!