Mustáros tokány
Hozzávalók
- 50 dkg sertéslapocka
- 20 dkg savanyú uborka
- 20 dkg gomba
- 2 db hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kacsazsír
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 csomag tészta
- babérlevél
Elkészítés
1. 1 kanál kacsazsírt hevítünk, beletesszük a hagymát és a csíkokra vágott lapockát és a gombát. Magas hőmérsékleten pirítjuk.
2. Beledobjuk a fokhagymagerezdeket egyben, egy kicsit megroppantva. Ekkor szabad csak megsózni. és a magyaros leves alapjából (amiben a bordaporc főtt) 2 kanállal rámerünk.
3. Amikor már megpuhult a hús, a csíkokra vágott savanyú uborkát felcsíkozzuk, és tejföllel együtt hozzáadjuk. (ha túl savanyú lenne, tegyünk bele 1 kk cukrot)
4. Közben a tésztát feltesszük főzni.
5. Tálaláskor kaprot tehetünk a tetejére.