Mogyorós-szezámos csirke
Sarah Graham receptje
2016. October 3.
Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 300g rizstészta
- 6 fél csirkemell
- A szószhoz:
- 3 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál krémes mogyoróvaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 3 evőkanl szójaszósz
- 6 evőkanál édes chili szósz, és 6 evőkanál friss lime lé
- A salátához:
- 1 piros paprika, kimagozva, felvágva
- ½ brokkoli, nagyobb darabokra vágva
- ¼ csésze friss koriander, durvára vágva
- 1 evőkanál szezámmag
Elkészítés
1. Egy jó minőségő serpenyőben, 3 kanál olívaolajon pirítsuk meg a csirkemelleket.
2. Közben egy másik lábosban főzzük meg a tésztát együtt a brokkolival, kb. 4 perc alatt. Szűrjük le, és tegyük félre.
3. Amíg a csirke és a tészta készül, állítsuk össze a szószt.
4. Tegyük a megfőtt tésztát egy előmelegített tálba, adjuk hozzá a csirkét és a brokkolit, locsoljuk meg a szósszal, és szórjuk meg a paprikával, a szezámmaggal és a korianderrel.
Forrás:afoodieliveshere.co.za
Megosztom barátaimmal