Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!

Pikáns mázas csirkeszárny

Adásban volt: 2013. April 15.
A recepthez tartozó videó
Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
2016. January 21.

Hozzávalók

4 adag
  • 12 csirkeszárny
  • 1dl juharszirup
  • 2 evőkanál semleges olaj, pl. napraforgó vagy szőlőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér

  • bors

Elkészítés

A csirkeszárnyakat megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítgatjuk, hogy teljesen száraz legyen.
Egy kis tálkában összekeverjük a  juharszirupot az olajjal, a lereszelt fokhagymagerezddel és egy ujjnyi reszelt friss gyömbérrel.
A szárnyakat egy edénybe tesszük, ráöntjük a juharszirupos pácot, és egy éjszakára vagy legalább egy-két órára, lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a szárnyakat a pácból, de a pácot megtartjuk.
A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
200 C fokos sütőben, 35 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk őket.
A sütési idő vége előtt 10 perccel ráöntjük a szárnyakra a maradék pácot és aranyszínűre, ragacsosra sütjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!