Málnakrémes kókusztekercs egészségesen
A Facebook live főzőiskola 3. receptje
2017. June 29.
Hozzávalók
- 35 g kókuszliszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 40 g zabliszt
- 30 g zabkorpa
- 40 g cukormentes lekvár
- 60 g eritrit
- 1 dl fekete kávé
- 3 dl kókusztej
- kókuszreszelék
- 15 dkg málna
Elkészítés
- Először elkészítjük a kakaós masszát. Összekeverjük a zablisztet a kókuszliszttel, a cukrozatlan kakóporral, 40 g eritrittel, a lekvárral, a kavéval és 1 dl kókusztejjel. Ebből gyúrható tésztát formázunk,
- A töltelékhez egy főzőedényben összekeverjük a zabkorpát a maradék eritrittel és 2 dl kókusztejjel, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve addig fűzzük, amíg besűrűsödik.
- Egy nyújtó vagy vágódeszkára egy kb. 20×30 cm-es frissentartó fóliát terítünk. Ezen egyenletesen eloszlatjuk a kakaós masszát kb. fél cm vastagon.
- A kihűlt krémmel óvatos mozdulatokkal megkenjük a tésztát, majd a fólia segítségével feltekerjük a süteményt.
A kész tekercset megszórjuk kókuszreszelékkel.
- Legjobb, ha legalább 30 perc hűtés után szeleteljük.
Megosztom barátaimmal