Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Malacsült pirított kelkáposztával és vajas gerslivel

Adásban volt: 2016. October 7.
A recepthez tartozó videó
2016. October 7.

Hozzávalók

  • 1 kg bőrös malachús
  • 3 dkg magos mustár
  • 3 dl fehérbor
  • 1 fej kelkáposzta
  • 20 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 1 liter alaplé
  • 5 fej hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • friss petrezselyem
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 3 dkg parmezán
  • só, bors

Elkészítés

1. A malachús bőrét vagdossuk be, sózzuk és mustárral elkevert olajjal dörzsöljük be. Pirulásig süssük a sütőben.

2. A kelkáposztát vágjuk négyfelé, serpenyőben kevés olajon pirítsuk a káposztadarabokat. Az a jó, ha kissé megbarnul néhány helyen. Ezután öntsük fel egy kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kevés vajat. Fedjük le, hogy párolódjon.

3. Egy másik edényben kevés olajon pároljuk meg a hagymát, tegyük bele a gerslit. Sózzuk, öntsük fel kevés alaplével, majd adjuk hozzá a fehérbort. Folyamatosan figyeljük a gersli állagát, és ha kell, öntsük fel ismét alaplével.

4. Ha már megpuhult és kissé elfőtte a levét, adjuk hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és a fokhagymát, de ezzel már ne főzzük.

5. Legvégül adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, és reszeljük bele a parmezánt.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!