Malacsült pirított kelkáposztával és vajas gerslivel
Hozzávalók
- 1 kg bőrös malachús
- 3 dkg magos mustár
- 3 dl fehérbor
- 1 fej kelkáposzta
- 20 dkg árpagyöngy (gersli)
- 1 liter alaplé
- 5 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- friss petrezselyem
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 3 dkg parmezán
- só, bors
Elkészítés
1. A malachús bőrét vagdossuk be, sózzuk és mustárral elkevert olajjal dörzsöljük be. Pirulásig süssük a sütőben.
2. A kelkáposztát vágjuk négyfelé, serpenyőben kevés olajon pirítsuk a káposztadarabokat. Az a jó, ha kissé megbarnul néhány helyen. Ezután öntsük fel egy kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kevés vajat. Fedjük le, hogy párolódjon.
3. Egy másik edényben kevés olajon pároljuk meg a hagymát, tegyük bele a gerslit. Sózzuk, öntsük fel kevés alaplével, majd adjuk hozzá a fehérbort. Folyamatosan figyeljük a gersli állagát, és ha kell, öntsük fel ismét alaplével.
4. Ha már megpuhult és kissé elfőtte a levét, adjuk hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és a fokhagymát, de ezzel már ne főzzük.
5. Legvégül adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, és reszeljük bele a parmezánt.