Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Kecskesajttal és avokádóval töltött gomba

Egyszerű recept, vendégváró fogás
2016. December 15.

Hozzávalók

  • 4 portobello gomba
  • 60 g kecskesajt
  • 1 avokádó
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • sült koktélparadicsom
  • Hozzávalók a sült koktélparadicsomhoz:
  • 2 csésze koktélparadicsom
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Keverjük össze a balzsamecetet és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.

Öntsük a felét egy sekély sütőtálba, és tegyük rá a gombafejeket. Öntsük a másik felét a gombák tetejére, majd hagyjuk állni 15 percig.

Tegyük a gombákat lefelé fordítva az előmelegített grillsütőbe, majd 5 perc múlva fordítsuk meg.

Miután megfordítjuk a gombákat, mindegyikbe tegyünk 15g kecskesajtot. Grillezzük 4-5 percig, amíg a sajt megolvad, majd vegyük ki a grillsütőből.

Nyomjuk össze az avokádót, és szórjuk meg egy csipet sóval. Osszuk el a gombafejek között, majd tegyük rá a sült paradicsomot.

 

A sült paradicsom elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

Vágjuk félbe a paradicsomokat, és keverjük össze az olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.

Tepsire terítve süssük 15-20 percig

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszolajon pirított, fehérborban párolt portobello gombaragu

Kókuszolajon pirított, fehérborban párolt portobello gombaragu

Vegán cottage sajttal, friss bazsalikommal. Steiner Kristóf receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!