Kecskesajttal és avokádóval töltött gomba
Hozzávalók
- 4 portobello gomba
- 60 g kecskesajt
- 1 avokádó
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- sült koktélparadicsom
- Hozzávalók a sült koktélparadicsomhoz:
- 2 csésze koktélparadicsom
- 1 teáskanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
Keverjük össze a balzsamecetet és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
Öntsük a felét egy sekély sütőtálba, és tegyük rá a gombafejeket. Öntsük a másik felét a gombák tetejére, majd hagyjuk állni 15 percig.
Tegyük a gombákat lefelé fordítva az előmelegített grillsütőbe, majd 5 perc múlva fordítsuk meg.
Miután megfordítjuk a gombákat, mindegyikbe tegyünk 15g kecskesajtot. Grillezzük 4-5 percig, amíg a sajt megolvad, majd vegyük ki a grillsütőből.
Nyomjuk össze az avokádót, és szórjuk meg egy csipet sóval. Osszuk el a gombafejek között, majd tegyük rá a sült paradicsomot.
A sült paradicsom elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Vágjuk félbe a paradicsomokat, és keverjük össze az olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
Tepsire terítve süssük 15-20 percig