Karfiolos röszti mindössze 5 hozzávalóból
Hozzávalók
- 2 közepes fej karfiol, virágokra szedve
- ¼ csésze hagyma apró kockára vágva
- ¼ csésze reszelt parmezán
- ¼ csésze zsemlemorzsa, finomra darálva
- 1 nagy tojás
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy tepsit.
2. Forraljunk ki egy nagy lábosnyi sós vizet.
3. Tegyük bele a karfiolt, és 5-10 perc alatt főzzük meg annyira, hogy a villát már bele tudjuk szúrni. Szűrjük le a karfiolt, és tegyük át a késes robotgépbe, majd daráljuk rizsméretűre.
4. Mérjünk ki 3 csészényi karfiolt, és tegyük egy nagy tálba. Keverjük hozzá a hagymát, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, 1 teáskanálnyi sót és ¼ teáskanálnyi borsot, alaposan dolgozzuk össze. (Olyasmi állagot kapunk, mint a krumplipüré.) A kezünket használva, 1-2 evőkanálnyi tésztából formázzunk rösztiket, és tegyük őket az előkészített tepsire.
5. Süssük a rösztiket 20 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük újabb 10-15 percig, amíg ropogós nem lesz.
6. Tálaljuk ketchuppal, humusszal, vagy bármilyen mártogatóssal.
Forrás: www.justataste.com