Házi BBQ szósz és csirkenyárs
Adásban volt: 2013. June 26.
A recepthez tartozó videó
A házilag készült barbecue (BBQ) szósznak óriási előnye a boltival szemben, hogy pont olyanra készítjük, ahogy mi szeretjük, ki édesebbre, ki csípősebbre. A grillezett csirkemellel meg egyszerűen csodát művel.
2016. June 26.
Hozzávalók
4-6 adag- 2 csirkemell
- 2,5 dl ketchup
- 0,6 dl almaecet
- Worcestershire szósz
- 5 dkg barnacukor
- 2 ek mustár
- Tabasco
- Bors
Elkészítés
A ketchupot az almaecettel összekeverjük, beletesszük a nádcukrot és forraljuk.
A hőt kicsit alacsonyabbra vesszük, ekkor hozzáadunk két evőkanál mustárt, pár csepp Worcestershire szószt, ha csípősen szeretjük, akkor pár csepp Tabascót is.
A szószt összeforraljuk, amíg egyet-kettőt rottyan.
Üvegekben vagy műanyagdobozokban hűtőben eláll.
Közben a kockára vágott csirkemell darabokat grillnyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy kevés olívaolajjal. Majd egy serpenyőben kevés forró olívaolajon pirosra sütjük.
Sütéskor egy kenőtoll segítségével megkenhetjük a húsokat a BBQ szósszal, de ilyenkor nagyon figyeljünk rá, mert könnyen megéghet.
Megosztom barátaimmal