Gránátalmás prosecco puncs
Hozzávalók
12 adaghoz- 2 csésze 100%-os gránátalmalé
- 5 cm gyömbér, vékonyra szeletelve
- 20 zöld kardamommag, összetörve
- 1 üveg extra száraz prosecco (750ml)
- 1 üveg szénsavas körtelé (750ml)
- ½-3/4 csésze bodzalikőr
Elkészítés
1. Keverjük össze a gránátalmalevet, a gyömbért, a kardamomt egy közepes lábosban. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözve forrjon tovább. Főzzük kb. 30 percig, amíg 1 csészényi mennyiséggé sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Kis lyukú szűrőn préseljük át. Tegyük a hűtőbe 2 órára. Eddig a pontig 3 nappal előbb is elkészíthetjük.
2. Közvetlenül tálalás előtt keverjük össze a redukált gránátalma levet, a proseccot és a körtelevet, valamint bodzalikőrt egy nagy puncsos tálban.
3. Ha ötletesen szeretnénk tálalni, tegyünk egy kockacukrot a pezsgőspohár aljára, és öntsük rá a puncsot. A cukorból folyamatosan apró buborékok fognak kiszállni. A cukor nem igazán fog feloldódni a puncsban, így alig fogja befolyásolni annak ízét.
4. Az alkoholmentes változathoz helyettesítsük a proseccot szódavízzel, a bodzalikőrt pedig bodzaszörppel.
Forrás: food52.com