Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával
Hozzávalók
- 20 dkg kukoricadara
- 1l víz
- só
- parmezán
- vaj
- 40 dkg gomba
- olaj
- vöröshagyma
- szójaszósz
- gyömbér
- fokhagyma
- szezámmag
- petrezselyem
Elkészítés
Forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát és folyamatosan keverjük, és alacsonyabbra vesszük a hőfokot. Megsózzuk és ha kell, akkor pótoljuk a vizet. Takarékon, lassan, gyakran kevergetve készre főzzük. Amikor kész két evőkanálnyi vajat és reszelt parmezánt keverünk bele.
A gombát nagyobb darabokra vágjuk (nem mossuk, nem pucoljuk, csak ledörzsöljük róla a szennyeződést). Forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, és beletesszük a gombát. Ilyenkor még nem sózzuk, viszont ráreszelünk egy gerezd fokhagymát és friss gyömbért. Amikor a gomba már kicsit megpirult, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt hagymát. Amikor a hagyma is kapott egy kis színt, kicsit megpuhult, öntük rá egy kevés szójaszószt, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és jól átforgatjuk. Amikor elkészült megszórjuk aprított petrezselyemmel, és frissen a polentára tálaljuk.