Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Mivel Magyarországon a napsütéses órák száma még mindig nem elég ahhoz, hogy fehér lepedőkön a háztetőkön paradicsomot szárítsunk. Így marad a sütő, de a végeredmény megéri a befektetett energiát.

Félig szárított paradicsom

Adásban volt: 2013. August 28.
A recepthez tartozó videó
Mivel Magyarországon a napsütéses órák száma még mindig nem elég ahhoz, hogy fehér lepedőkön a háztetőkön paradicsomot szárítsunk. Így marad a sütő, de a végeredmény megéri a befektetett energiát.
2016. July 10.

Hozzávalók

  • 1,5 kg érett paradicsom
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A paradicsomokat hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a zöld csumát, majd kiskanállal kiszedjük a magját. Egy tepsit kibélelelünk alufóliával, picit meglocsoljuk olívaolajjal és rátesszük a paradicsomokat, vágott felükkel felfelé. Sózzuk, borsozzuk és sütőben 120C-on 4 órát szárítjuk. Olívaolajjal felöntve, hűtőben kb. egy hétig tárolható.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!