Félig szárított paradicsom
Adásban volt: 2013. August 28.
A recepthez tartozó videó
Mivel Magyarországon a napsütéses órák száma még mindig nem elég ahhoz, hogy fehér lepedőkön a háztetőkön paradicsomot szárítsunk. Így marad a sütő, de a végeredmény megéri a befektetett energiát.
2016. July 10.
Hozzávalók
- 1,5 kg érett paradicsom
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A paradicsomokat hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a zöld csumát, majd kiskanállal kiszedjük a magját. Egy tepsit kibélelelünk alufóliával, picit meglocsoljuk olívaolajjal és rátesszük a paradicsomokat, vágott felükkel felfelé. Sózzuk, borsozzuk és sütőben 120C-on 4 órát szárítjuk. Olívaolajjal felöntve, hűtőben kb. egy hétig tárolható.
Megosztom barátaimmal