Egreses, kapros nyári káposztafőzelék
Adásban volt: 2013. July 24.
A recepthez tartozó videó
Igazi nyári, kicsit savanykás, édes, az egrestől gyümölcsösen könnyű káposztafőzelék, a forró napokra hidegen ajánljuk.
2016. June 30.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis hagyma
- 70dkg (egy kis fej) új fejes káposzta
- 30dkg egres
- 8dl leszűrt húsleves
- só, bors
- 1 doboz tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál cukor
- 1 nagy csokor friss kapor
Elkészítés
A főzelékhez az olívaolajon megdinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát. Hozzáadjuk a legyalult káposztát, megvárjuk, amíg egy kicsit összeesik, majd jöhet a megpucolt egres. Ráöntjük a leszűrt húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 25 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul, és az egres szétfő. Simára keverjük a tejfölt a keményítővel és adunk hozzá egy kicsit a káposzta levéből is, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadunk egy kevés cukrot és a finomra aprított friss kaprot. Hidegen is tálalható.
Megosztom barátaimmal