Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
De még mennyire, hogy megfér egymással, egy tányéron a spagetti és a citrom.

Egreses, kapros nyári káposztafőzelék

Adásban volt: 2013. July 24.
A recepthez tartozó videó
Igazi nyári, kicsit savanykás, édes, az egrestől gyümölcsösen könnyű káposztafőzelék, a forró napokra hidegen ajánljuk.
2016. June 30.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis hagyma
  • 70dkg (egy kis fej) új fejes káposzta
  • 30dkg egres
  • 8dl leszűrt húsleves
  • só, bors
  • 1 doboz tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagy csokor friss kapor

Elkészítés

A főzelékhez az olívaolajon megdinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát. Hozzáadjuk a legyalult káposztát, megvárjuk, amíg egy kicsit összeesik, majd jöhet a megpucolt egres. Ráöntjük a leszűrt húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 25 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul, és az egres szétfő. Simára keverjük a tejfölt a keményítővel és adunk hozzá egy kicsit a káposzta levéből is, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadunk egy kevés cukrot és a finomra aprított friss kaprot. Hidegen is tálalható.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!