Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!

Csípős paradicsomlekvár

Adásban volt: 2013. July 31.
A recepthez tartozó videó
Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!
2016. June 19.

Hozzávalók

4 dl-es üveghez
  • 1 kg érett paradicsom, meghámozva, kimagozva
  • 10 dkg befőzőcukor
  • fél citrom leve
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • ¼ kávéskanál őrölt kardamom
  • frissen reszelt gyömbér
  • 1/2 kávéskanál chiliszósz (vagy friss chilipaprika)

Elkészítés

A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, meghámozzuk, magját és levét kiskanállal eltávolítjuk (de ne dobjuk ki, ha lecsepegtetjük, vagy leszűrjük, az íz gazdag lé remekül használható salátaöntethez, vagy paradicsomlevesbe). A paradicsomhúst felkockázzuk, lábasba tesszük, és 20-30 percig főzzük, amíg teljesen szétfő. Ekkor botmixerrel simára pürésítjük. A paradicsompüréhez hozzáadjuk a fűszereket – a fahéjat, a kardamomot, a chilit és belereszeljük a gyömbért is. Belecsavarjuk a fél citrom levét, hozzáadjuk a befőzőcukrot, majd további 30-40 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sárgarépadzsem

Fűszeres sárgarépadzsem

Könnyű, egzotikus lekvár, a sárgarépa szerelmeseinek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!